Фото ілюстративне. Джерело: dailysabah

У Чехії ухвалили важливе рішення щодо навчання українських військових

Палата депутатів у Чехії схвалила пропозицію уряду щодо продовження навчання українських військових у наступному році. За проголосували 129 чеських парламентарів зі 150.

Про це повідомляє радіокомпанія "Чеське радіо".

За інформацією ЗМІ, міністр оборони Яна Чернохова повідомила депутатам, що близько 3500 українських військових уже пройшли навчання в Чехії, а ще 500 пройшли навчання у чеських інструкторів у Польщі. Умовою було те, щоб кількість іноземних військовослужбовців на території Чехії не перевищувала 800, як це було в поточному році.

"Отриманий досвід служить також поліпшенню підготовки чеських військових частин. Ухвалена пропозиція дозволить залишитись в Чехії не лише українським військовим, але й солдатам із країн-членів Євросоюзу та НАТО", — повідомляє "Чеське радіо".

Нагадаємо, Чехія від початку повномасштабного вторгнення Росії передала військову техніку зі своїх армійських запасів на загальну суму понад 6 мільярдів чеських крон (тобто понад 240 мільйонів євро). Це відбувалося в рамках оборонної допомоги Україні.

Раніше громадяни Чехії та Словаччини за тиждень зібрали 400 000 євро на гелікоптер Black Hawk для Головного управління розвідки Міністерства оборони України. Чеську ініціативу для збору назвали показово — "подарунок для Путіна".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.11.2023 17:37