Фото: Facebook президента Чехії

Президент Чехії озвучив страшні плани Путіна щодо Європи

Російська Федерація напряму загрожує європейській безпеці та союзникам по Північноатлантичному альянсу. Якщо це буде дозволено, країна-агресор без вагань захопить регіони колишнього Східного блоку.

Таку заяву зробив президент Чехії Петр Павел, пишуть České noviny.

Лідер Чехії зауважив, що режим російського диктатора Володимира Путіна відкрито заявляє, що бореться проти "колективного Заходу". Павел переконаний, що імперські амбіції РФ не мали б меж, якби ці межі не були встановлені.

Павел заявив, що велика небезпека загрожує країнам, які поки що не є членами Євросоюзу і НАТО. Також президент Чехії додав, що Росія принесла далекосяжний військовий конфлікт у Європу, спричинивши величезні людські страждання і руйнування в Україні.

"Ось чому дуже важливо підтримувати такі держави, як Молдова, Грузія або Боснія і Герцеговина", — наголосив він.

Чеський лідер додав, що Україну необхідно продовжувати підтримувати в політичному, економічному, гуманітарному та військовому відношенні. За словами Павла, на політиках також лежить велика відповідальність у плані стратегічних комунікацій.

"Особисто вдома я неодноразово пояснюю, що на Україні на кону стоїть наша власна безпека", — заявив він.

Президент Павел додав, що не всі лідери країн поділяють його точку зору. За час його короткого президентського терміну йому довелося поговорити з деякими лідерами, чия думка про Росію була зовсім іншою.

"Моя мета — не судити їх, а вислухати та пояснити, як пов'язані поточні події. до історичного досвіду нашої країни", — запевнив він.

Павел також переконаний, що якби Росія отримала вигоду зі своєї агресії, її апетит збільшився б. Ба більше, це могло б надихнути інші країни використовувати військову силу для досягнення своїх інтересів.

Раніше Чехія поскаржилася, що за потенційними російськими шпигунами складно стежити через відкриті кордони всередині Євросоюзу. Тож країни-члени ЄС обговорюють питання про обмеження поїздок російських дипломатів.

Нагадаємо, що 15 листопада уряд Чехії ухвалив рішення про замороження усіх державних активів Російської Федерації на своїй території. В Україні з вдячністю відреагували на таке рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.11.2023 06:17