Фото ілюстративне. Джерело: AP

Чехія запропонувала обмежити пересування російських дипломатів Європою

Чехія поскаржилася, що за потенційними російськими шпигунами складно стежити через відкриті кордони всередині Євросоюзу. Тож країни-члени ЄС обговорюють питання про обмеження поїздок російських дипломатів.

Про це повідомив Financial Times. За інформацією журналістів, минулого тижня Чехія поширила серед країн ЄС документ, в якому пропонує обговорити ці обмеження в рамках 12 пакету санкцій проти Росії.

Чехія запропонувала, щоби російські дипломати отримували візи та посвідки на проживання, що дозволяють переміщатися тільки територією країни перебування, але не іншими країнами Шенгенської зони. Вона також хоче, щоб ЄС приймав тільки біометричні паспорти, які складніше підробити або пов'язати з фальшивими документами.

Особливо Прага порушила питання, що стосується чиновників, яким Австрія видає візи для роботи в установах ООН у Відні та які потім можуть виїжджати в Чехію або інші країни.

Медійники зазначили, що обговорення пропозиції Чехії перебуває на ранній стадії. Видання припустило, що через складні юридичні питання ця ініціатива навряд чи з'явиться в 12 пакеті санкцій.

Нагадаємо, що 15 листопада уряд Чехії ухвалив рішення про замороження усіх державних активів Російської Федерації на своїй території. В Україні з вдячністю відреагували на таке рішення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.11.2023 14:44