Фото: росЗМІ

Чекають кращої погоди: що задумали окупанти поблизу Авдіївки

Через погіршення погодних умов російська армія біля Авдіївки призупинила штурмові дії. Однак окупанти чекають покращення погоди, щоб знову застосовувати для штурмів важку техніку. 

Про це повідомив начальник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш в ефірі телемарафону.

За його словами, на сьогодні найскладнішими напрямками залишаються район Степового, коксохіму та Авдіївської промзони. 

"Зараз йде вже третя хвиля їх штурмових дій. Звичайно, що відрізняються. Перша хвиля — це вони їхали на техніці, як на параді. Друга хвиля — вони зрозуміли, що так не можна... Вони розділили ці колони на менші колони і пішли з декількох напрямків. Третя хвиля — це здебільшого застосування піхоти... Я так розумію, що зараз намагаються тримати до кращих сприятливих погодних умов і будуть намагатися штурмувати з більшим застосуванням техніки", — вважає Барабаш.

За його словами, під час третьої хвилі наступу війська РФ відкрили ще два додаткові напрямки для атак — це Спартак зі сторони Донецька та промзона Авдіївки.

Барабаш також розповів, що для росіян Авдіївський коксохім має певне "сакральне" значення, як "Азовсталь" у Маріуполі. Окупанти не полишають спроб штурмувати завод ні вдень, ні вночі.

"Дуже гаряче на тому напрямку, лізуть майже постійно", — каже Барабаш.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, несприятливі погодні умови продовжують сповільнення бойових дій на фронті в Україні. Однак повністю бойові дії не припиняться.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 11:14