Фото: Генштаб ЗСУ

Як погодні умови вплинуть на ситуацію на фронті: пояснення ISW

Несприятливі погодні умови продовжують сповільнення бойових дій на фронті в Україні. Однак повністю бойові дії не припиняться.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, попри велику кількість снігу та потужний вітер, загарбники продовжують активно використовувати авіацію на Бахмутському напрямку. Також погода суттєво не впливає й на вогонь російської артилерії на цьому відтинку фронту.

Крім того, російські військові блогери 1 грудня стверджували, що сильний вітер під Бахмутом і на заході Запорізької області завадив російським військам використовувати безпілотники й артилерію протягом останніх двох днів.

Один із цих блогерів наголошував, що хоча невеликий дощ дозволяє російським військам проводити повітряну розвідку поблизу Вербового (9 км на схід від Роботиного), багниста місцевість ускладнює просування піхоти й колісної техніки на заході Запорізької області. Відтак, російські війська можуть пересуватися лише на гусеничній техніці, а українські війська продовжують інтенсивний артилерійський вогонь, всупереч поганим погодним умовам на заході Запорізької області.

Нагадаємо, американський Інститут вивчення війни повідомляв, що 30 листопада російські загарбники просунулися у районі Авдіївки. Також окупанти вели наступ в районі Старомайорського на Донеччині, де захопили нові позиції.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.12.2023 07:27