Фото: Pixabay

ISW: Кремль занепокоєний, що невдачі на фронті в Україні вплинуть на вибори у Росії

Кремль, ймовірно, стурбований тим, що невдачі російської армії на фронті в Україні негативно вплинуть на результати президентських виборів РФ у 2024 році.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

За словами аналітиків, російська влада почала вживати заходи для того, щоб фактична підтримка диктатора Володимира Путіна на виборах не спиралася на успіхи Росії на полі бою. Відтак, російські посадовці хочуть посилити цензурування в країні. 

"Путін та інші російські урядовці вже сигналізували про свій намір посилити цензуру, стверджуючи, що деякі громадяни, які виїхали з Росії, та інші, які все ще перебувають в країні, почали спроби дискредитувати майбутні президентські вибори, і що Росія зробить "усе необхідне", щоб запобігти втручанню у вибори", — йдеться у повідомленні.

Крім того, Кремль намагався  консолідувати контроль над інформаційним простором РФ і посилила заходи щодо заохочення самоцензури. Аналітики також вважають, що Кремль, імовірно, намагався зміцнити народну підтримку Путіна по всій Росії, створивши мережу "проксі" для проведення кампанії від імені Путіна.

Нагадаємо, на думку секретаря Ради національної безпеки та оборони України Олексія Данілова, Росія не відмовляється від своєї цілі знищити Україну як державу. Агресор готується до тривалої війни, тому після проведення президентських виборів у березні 2024 року Кремль може запустити тотальну мобілізацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.12.2023 07:07