Фото: Рада національної безпеки й оборони

У Росії після виборів можлива тотальна мобілізація, — Данілов

Росія не відмовляється від своєї цілі знищити Україну як державу. Агресор готується до тривалої війни, тому після проведення президентських виборів у березні 2024 року Кремль може запустити тотальну мобілізацію.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов, передає прес-служба відомства.

За його словами, РФ змогла адаптуватися до обмежувальних заходів, введених західними країнами у відповідь на широкомасштабну військову агресію проти України, та постійно вливає кошти у свою оборонну сферу.

"Росія виявилась стійкішою до західних санкцій, ніж очікувалось. Економіка країни все більше переходить на військові рейки. Можлива тотальна мобілізація після президентських виборів 2024 року", — заявив він.

Також Данілов звернув увагу на те, що президентські вибори у РФ 17 березня наступного року стануть "знаковою датою" для Кремля.

"Президентські вибори у РФ 17 березня 2024 року — знакова дата для Кремля. Після чергової інтронізації Путіна відбудеться цементування режиму, по суті руки будуть розв’язані. Тому в України та світової спільноти є три-чотири місяці для відповідної підготовки", — наголосив секретар РНБО.

Нагадаємо, за даними партизанського руху "Атеш", нові групи мобілізованих росіян продовжують прибувати в тимчасово окупований Джанкой. Їх готують до бойових дій на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 20.11.2023 17:20