Фото: ДСНС Полтавщини

Через масштабну лісову пожежу на Полтавщині загорілося п'ять житлових будинків

Внаслідок масштабної лісової пожежі у Полтавській області, яка спалахнула ввечері 15 вересня, загорілося кілька житлових будинків і господарчих споруд.

Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Внаслідок масштабної лісової пожежі на Полтавщині загорілося п'ять житлових будинків і сім господарчих споруд", — йдеться у повідомленні.

У селі Балівка через пориви вітру виникла пожежа у двох приватних будинках і трьох господарчих спорудах. Також загорілося три житлові будинки та чотири господарчі споруди у селі Собківка — з населеного пункту евакуйовано шість мешканців.

До того ж, за даними ДСНС, раніше рятувальники евакуювали 57 пасажирів електропотяга сполученням "Полтава—Кобеляки". Місцевими органами влади евакуйовано сім мешканців села Маньківка

Наразі інформація щодо додатково пошкоджених домоволодінь та споруд уточнюється.

пожежа полтавщина

Фото: ДСНС Полтавщини

Варто зазначити, що загальна площа загоряння близько 680 гектарів. Станом на вечір 16 вересня горить суха трава та лісова підстилка на площі близько 70 гектарів. Рятувальники продовжують ліквідувати пожежу. До гасіння пожежі залучено 411 працівників ДСНС та 67 одиниць техніки.

Нагадаємо, 9 вересня поблизу села Мар'янівка, що у Вишгородському районі Київської області, загорілася суха рослинність. Через потужні пориви вітру вогонь швидко розповсюджувався, що становило загрозу для житлових будинків, ферми й школи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.09.2024 18:59