Фото: zmina.info

Червоний Хрест надав меру Херсона Колихаєву статус полоненого

Міжнародний комітет Червоного Хреста підтвердив статус полоненого міського голови Херсона Ігоря Колихаєва.

Про це повідомив син міського голови Херсона Святослав Колихаєв, передає "Суспільне".

За його словами, статус офіційно підтвердили 13 вересня 2023 року.

"Я зв'язався з Червоним Хрестом і мені сказали, що російська сторона подала мого батька Ігоря Колихаєва до списку полонених і він знаходиться на території РФ. Де саме та про стан його здоров'я не зазначили. Також оновився його статус в особистому кабінеті координаційного штабу", — розповів Святослав Колихаєв.

Що відомо про Колихаєва

Ігор Колихаєв після вторгнення росіян до Херсона залишився у місті та продовжив роботу. 25 квітня 2022 року російські окупанти захопили будівлю Херсонської міської ради.

28 червня 2022 року у Херсоні російські військові викрали міського голову Ігоря Колихаєва. Відповідну інформацію повідомила його радниця Галина Ляшевська. Як з'ясувалось згодом, окупанти затримали мера Херсона, коли той приїхав до однієї з комунальних установ міста. Після обшуків його посадили в автобус та відвезли в невідомому напрямку.

З 7 липня 2022 року повноваження Херсонського міського голови тимчасово виконувала секретарка міської ради Галина Лугова. 2 березня 2023 року Зеленський призначив новим очільником Херсонської міської військової адміністрації Романа Мрочка.

Нагадаємо, 17 вересня помер колишній очільник Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута. Останні хвилини життя він провів в одній із київських лікарень. Подробиці смерті екс-чиновника невідомі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2023 15:36