Фото: Херсонська ОВА

Помер колишній очільник Херсонської обласної держадміністрації Лагута: що відомо

У ніч на 17 вересня помер колишній очільник Херсонської обласної державної адміністрації Геннадій Лагута. Останні хвилини життя він провів в одній із київських лікарень.

Про це повідомляє Херсонська ОВА. В адміністрації коротко написали, що "передчасно пішов з життя Геннадій Лагута". Подробиці смерті екс-чиновника невідомі.

Водночас журналісти видання "Мост" з посиланням на власні джерела додають, що Лагута помер вночі в одній з київських лікарень. Лагуті було 49 років. На початок повномасштабного російського вторгнення він був очільником Херсонщини.

Скандал за участю Лагути

У лютому 2023 року Служба безпеки України оголосила про підозру екс-очільнику Херсонської ОВА Геннадію Лагуті. Посадовець підозрювався в підробці документів та шахрайстві. Навесні 2022-го чиновник нібито сам звернувся до місцевої підприємниці з проханням надати йому позашляховик у безоплатне користування "для службових цілей". Оскільки тоді в Україні була "гаряча фаза" бойових дій із рашистами, жінка з патріотичних мотивів погодилася виділити йому транспортний засіб.

Однак вже влітку 2022-го посадовець вирішив приватизувати собі через приватного нотаріуса. Попередньої власниці на той час не було в Україні. Нотаріус зробив довіреність для чиновника. Експертиза показала, що на документі підробили підпис підприємиці.

Потім підозрюваний "продав" цей автомобіль своєму підлеглому — керівнику патронатної служби Херсонської ОВА, а на наступний день той "перепродав" його своєму керівнику назад. На авто було накладено арешт, тривало досудове розслідування. Колишньому чиновнику загрожувало позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, у Вільнюсі померла відома українська журналістка Інна Кузнецова. Останнім часом колишня керівниця київського бюро "Радіо свобода" важко хворіла.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.09.2023 12:47