Фото: armyinform.com.ua

Чеська компанія планує побудувати в Україні заводи із виготовлення боєприпасів

Чеська компанія Czechoslovak Group AS має намір вкласти кошти у створення спільних оборонних підприємств в Україні. Зокрема, планується побудувати заводи із виготовлення боєприпасів.

Про це повідомив власник і головний виконавчий директор Czechoslovak Group AS Міхал Стрнад, передає Bloomberg.

За його словами, наразі компанія веде переговори із "Укроборонпромом" про потенційне спільне підприємство. До того ж паралельно проводиться огляд відповідних місць для виробництва артилерійських і танкових снарядів, а також важкої техніки.

Водночас наголошується, що основна увага буде спрямована на виготовлення артилерійських боєприпасів, а також запасних частин для бронетехніки, виробів з броньованої сталі та іншого.

Директор Czechoslovak Group AS зауважив, що компанія збільшила виробництво боєприпасів великого калібру на своїх заводах у Словаччині, Іспанії та Сербії більш ніж у 10 разів після початку повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році.

"Керувати таким стрімким зростанням непросто. Якби у нас була угода, ми б передали наші технології Україні. Таким чином, ми могли б використовувати їхні можливості і їхніх людей для нарощування виробництва артилерійських і танкових боєприпасів", — пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що союзники України підготували майже все фінансування, необхідне для ініціативи під керівництвом Чехії щодо закупівлі сотень тисяч артилерійських снарядів. Це означає, що снаряди можуть доставити в Україну впродовж декількох тижнів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.03.2024 08:59