Фото:parlament.ua

Українська оборонна промисловість за минулий рік виросла в шість разів, — Камишін

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що оборонна промисловість за 2023 рік виросла у шість разів.

Відповідну заяву посадовець зробив під час форуму "Україна. Рік 2024".

"Минулого року наша оборонка виробила втричі більше, ніж за 2022 рік. Наші спроможності за 2023 рік ще в шість разів більші за минулий рік. Ми маємо близько половини цих спроможностей законтрактованими на 2024 рік. Працюємо разом з Міністерством оборони, Силами оборони на подальшу контрактацію", — заявив міністр.

Також, за словами Камишіна, торік Україна виробила утричі більше озброєння, ніж у 2022. Зокрема, на сьогодні в Україні діє 100 державних оборонних підприємств, 400 приватних і працюють 300 000 зброярів. 

"Наскільки ми б не наростили виробництво на сьогодні в Україні, потреби нашого фронту більші ніж виробничі спроможності і Сполучених Штатів Америки, і Євросоюзу разом узятих", — наголосив міністр.

Нагадаємо, 24 лютого міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та CEO Helsing GmbH Гундберт Шерф підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпеки й оборониЦей меморандум має конкретну мету — підсилення українських оборонних технологій, впровадження ШІ у БпЛА нашого виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.02.2024 12:16