Фото ілюстративне зі соцмереж

Дрони українського виробництва матимуть штучний інтелект

Безпілотники українського виробництва матимуть штучний інтелект. У суботу, 24 лютого, Україна підписала відповідний меморандум із німецькою компанією.

Про це повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

"Штучний інтелект у БпЛА на полі бою — це реальність війни 2024 року", — зазначив він.

За його словами, сьогодні міністр із питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін та CEO Helsing GmbH Гундберт Шерф підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співробітництва у сфері безпеки й оборони.

"Це ще один результат конференцій щодо спільного виробництва озброєнь, які відбувалися в Україні, а також у Вашингтоні минулого року. Зараз активно працюємо з європейськими країнами, шукаємо партнерів, розробляємо й озброюємося. Попереду ще низка конференцій такого масштабу, як у Вашингтоні, де були присутні спецпредставниця США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер, а також міністр оборони США Ллойд Остін, виробники й інші знакові люди. Ми готуємо багато сюрпризів. Я нагадаю, що про спільне виробництво озброєнь домовлялися Володимир Зеленський і Джо Байден", — розповів Єрмак.

Він зазначив, що Helsing — це німецька компанія, яка розробляє програмне забезпечення й інтегрує штучний інтелект в оборонні технології. Вона є партнером з Rheinmetall з 2022 року, а ще співпрацює з Федеральним міністерством оборони Німеччини. В Україні компанія працює з 2022 року.

"Цей меморандум має конкретну мету — підсилення українських оборонних технологій, впровадження ШІ у БпЛА нашого виробництва. Ми повинні бути на крок попереду у технологічній війні. І розуміємо чітко завдання, які стоять перед нами. ШІ у сучасній війні — це необхідність", — підсумував Андрій Єрмак.

Нагадаємо, наприкінці січня стало відомо, що Україна спільно з Литвою розпочнуть спільне виробництво дронів. Очільники МЗС двох держав обговорили кроки для збільшення виробництва. Таку заяву зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільній прес-конференції з главою МЗС Литви Ландсбергісом Габріелюсом.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.02.2024 23:39