Фото: Офіс президента

Чи буде мобілізація жінок в Україні: відповідь президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що не підпише закону про зміни у мобілізації, якщо в документі буде пункт про призов жінок.

Про це гарант заявив на прес-конференції за підсумками 2023 року.

Водночас Зеленський зазначив, що готовий підтримати зниження призовного віку щодо мобілізації для чоловіків — з 27 до 25 років.

"Жінок — ні, не підпишу. Стосовно 25 років, якщо всі аргументи будуть викладені (на сьогодні я бачу, з чим це потрібно), то з цим погоджусь", — сказав глава держави.

Зауважимо, раніше очільник держави наголошував, що в Україні разом з мобілізацією повинна проводитися демобілізація військових, які уже відслужили на фронті. Понад 400 тисяч українських воїнів заслуговують на відпочинок. Також Зеленський додав, що на одній зі Ставок верховного головнокомандувача звучала пропозиція стосовно того, що треба набрати у військо від 450 до 500 тисяч людей. 

Нагадаємо, українська влада анонсувала великий законопроект про мобілізацію, який Верховна Рада може ухвалити до кінця року. Депутати зараз напрацьовують цей документ. Він регламентуватиме норми мобілізації, а також рекрутинг, проходження служби й інші пов’язані з цим моменти.

До того ж міністр оборони Рустем Умєров закликав місцеву владу більше сприяти мобілізаційній роботі в Україні. Він також окреслив ключові напрями роботи з місцевою владою. За його словами, органи місцевого самоврядування можуть відчутно посилити залучення фахівців до Сил оборони через проект рекрутингу. Він наголосив, що очікує від місцевої влади ще більшого сприяння мобілізаційній роботі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.12.2023 23:30