Фото: protocol.ua

Чи буде вважатися врученою повістка, надіслана поштою: пояснення ТЦК

Якщо протягом 60 днів військовозобов'язаний не уточнив свої облікові дані, то Територіальний центр комплектування та соціальної підтримки надішле йому повістку поштою і вона вважатиметься врученою.

Про це повідомив речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін, передає "Телеграф".

"По завершенні 60 днів, відведених законодавством на уточнення своїх облікових даних, у тому числі адреси місця проживання, повістка дійсно може бути надіслана засобами поштового зв’язку рекомендованим поштовим відправленням з повідомленням про вручення на адресу місця проживання військовозобов'язаного чи резервіста", — наголосив посадовець.

За словами Істоміна, повістку надсилають на адресу зареєстрованого місця проживання військовозобов’язаного. Водночас день явки за викликом резервіста або військовозобов’язаного визначається не раніше 14-го дня від дня надсилання повістки поштою рекомендованим листом з повідомленням про вручення.

Як пояснив речник Полтавського ТЦК та СП, підпис військовозобов’язаного під час вручення повістки поштою не вимагається. Натомість підтвердженням оповіщення про виклик у ТЦК у разі надсилання повістки засобами поштового зв’язку є:

  • день отримання такого поштового відправлення особою, що підтверджується інформацією та/або документами від поштового оператора;
  • день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати поштове відправлення чи день проставлення відмітки про відсутність особи за адресою місця проживання, що була повідомлена цією особою під час уточнення своїх облікових даних, або за адресою задекларованого/зареєстрованого місця проживання в установленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила ТЦК та СП іншої адреси місця проживання.

Нагадаємо, термін оновлення даних для військовозобовʼязаних може бути збільшений до 150 днів. Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.05.2024 10:20