Кадри звільнення українських полонених. Джерело: Telegram-канал Володимира Зеленського

Чи були в сьогоднішньому обміні полоненими українці, яких Росія оголосила загиблими на Іл-76: пояснення ГУР

Під час обміну військовополоненими в середу, 31 січня, серед звільнених воїнів не було тих, кого Росія начебто перевозила на літаку Іл-76, що впав на Бєлгородщині 24 січня.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов у коментарі hromadske.

За його словами, сьогодні продовжився обмін, який планувався на 24 січня.

"Основа списку залишилася попередня. Але, на жаль, за винятком списку із 65 осіб, яких Росія оголосила загиблими", — сказав він.

Також він додав, що кількість полонених росіян, яких обміняли, не оприлюднюють і не коментують.

Як відомо, середу, 31 січня, Україна провела масштабний обмін полоненими із Росією. Наша держава повернула з російського полону 207 військових і цивільних українців.

Під час обміну додому повернулися багато оборонців Маріуполя, військових, які перебували на "Азовсталі", острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках. Це вже другий великий обмін після тривалої перерви. Проте робота над подальшими обмінами триває

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський під час спеціального відеозвернення підтвердив, що з російського полону вдалося звільнити 207 українців. За його словами, Україна й надалі працюватиме над тим, щоби всі наші люди поверталися додому.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.01.2024 17:23