Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

В Україну з російського полону повернулися 207 військових: перші фото

У середу, 31 січня, Україна провела масштабний обмін полоненими із Росією. Наша держава повернула з російського полону 207 військових та цивільних українців.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Наші — вдома. 207 хлопців. Повертаємо попри все. Пам’ятаємо про кожного й кожну в полоні. Воїни та цивільні. Маємо повернути всіх. Працюємо над цим. Зараз — чергова класна робота команди України. Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко — молодці!" — заявив Зеленський.

Водночас очільник Офісу президента України Андрій Єрмак уточнив, що в ході обміну додому повернулися багато оборонців Маріуполя, військових, що були на "Азовсталі", острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках. 

"Повертаємо наших людей з російського полону. 207 українців — воїни ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ, Нацполіції — рядові, сержанти та офіцери", — зауважив Єрмак.

Він також наголосив, що це другий великий обмін після тривалої перерви. Проте робота над подільшими обмінами триває.

"Я вдячний Координаційному штабу з питань поводження з військовополоненими за роботу. У нас велика місія, ще багато наших людей залишаються в полоні, працюємо над тим, щоб вони були вдома. Дякую родичам за терпіння і спільну роботу. Дякую кожному, хто дочекався та повернувся", — додав Єрмак.

Нагадаємо, Україна та Росія 24 січня мали провести 50 обмін полоненими, але його зірвало падіння літака Іл-76 під Бєлгородом. Росіяни заявили, що на борту літака нібито перебували десятки українських полонених. Але Україна не підтверджує це.

Останній масштабний обмін полоненими між Росією і Україною відбувся 3 січня. Тоді з російського полону повернули понад 200 наших воїнів і цивільних. Серед звільнених — захисники Маріуполя та "Азовсталі". Всі повернені українські захисники пройдуть медогляд, їм відновлять документи і вони проходитимуть реабілітацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.01.2024 14:51