Фото: росЗМІ

Чи достатньо ресурсів у Росії для масштабного наступу на південному напрямку: відповідь військових

Російська Федерація не здатна вести ефективний наступ на південному напрямку через брак ресурсів. Лише протягом 29 липня військові зафіксували сім невдалих атак окупантів малими піхотними групами.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник ОСУВ "Таврія" Дмитро Лиховій.

Він наголосив, що підрозділи ЗСУ на південному напрямку продовжують вести оборонну операцію та вживають заходи для покращення тактичного положення. При цьому наші захисники досягли певних успіхів, але загалом лінія бойового зіткнення в певних місцях залишається динамічною.

"Якщо порівнювати наш напрямок із загальною ситуацією на фронті, то наголошую, що очевидно, що в росіян не вистачає ресурсів вести ефективний, масштабний наступ і на нашому напрямку також, тому що за минулу добу було зафіксовано сім атакувальних спроб росіян, з яких чотири — на Оріхівському напрямку, і ще три спроби в районі Кринок", — йдеться у заяві Лиховія.

Він також зазначив, що у всіх випадках загарбники штурмували позиції наших військових невеликими піхотними групами чисельністю до відділення. Успіхів росіяни не мали та зазнавали відчутних втрат.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку сьогодні відбулося чотири бойових зіткнення. ЗСУ відбили три атаки росіян поблизу Вовчанська. Ще один штурм триває.

На Куп’янському напрямку ворог тричі намагався покращити тактичне положення в районах Новоосинового та Піщаного. На цей час тут триває дві атаки.

На Лиманському напрямку ворог атакує в районах Макіївки, Невського, Верхньокам’янського, Переїзного, Виїмки та у Серебрянському лісі. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 12 боєзіткнень, з яких шість тривають досі.

На Краматорському напрямку продовжується бій в районі Часового Яру, де противник намагається просуватись на позиції українських захисників. Одну атаку вже відбито.

На Торецькому напрямку противник за підтримки штурмової та бомбардувальної авіації шість разів атакував позиції ЗСУ. На цей час бої тривають поблизу Північного та Нью-Йорка. 

На Покровському напрямку ситуація напружена. В районах Зеленого Поля, Калинового, Воздвиженки, Новоолександрівки, Веселого, Сергіївки, Лисичного, Тимофіївки та Яснобродівки точаться запеклі бої. Наразі ворог здійснив 32 спроби штурму українських позицій.

На Курахівському напрямку триває одне боєзіткнення в районі Красногорівки. Дев’ять ворожих штурмів було відбито поблизу Парасковіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку ЗСУ відбили чотири штурмові дії противника в бік Великої Новосілки.

На Оріхівському напрямку одну атаку ворога успішно відбито українськими оборонцями. Загарбники активно застосовують авіацію по районах населених пунктів Омельник, Новоандріївка і Новоданилівка.

На інших напрямках ситуація без суттєвих змін.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, війська країни-агресорки дещо просунулися у Донецькій області та можуть продовжити таку ж тенденцію в найближчі тижні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.07.2024 17:25