Фото: defence-ua.com

Чи існує загроза обстрілів "Калібрами" з акваторії Чорного моря: зведення ВМС

Станом на ранок 21 квітня в Чорному та Азовському морях ворожі кораблі відсутні. При цьому Російська Федерація зосередила носії "Калібрів" у Середземному морі.

Про це повідомляє прес-служба Військово-морських сил Збройних сил України.

Військові зазначили, що в Середземному морі сім ворожих кораблів, серед яких три — носії крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 20 ракет.

"За добу в інтересах РФ прохід Керченською протокою здійснили: до Азовського моря — 10 суден, з них одне рухалось з протоки Босфор; до Чорного моря — чотири судна, з них два продовжили рух у напрямку протоки Босфор", — йдеться у повідомленні українських ВМС.

Присутність ворожих кораблів у Чорному та Азовському морях

Інфографіка: ВМС України

Раніше речник Військово-Морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що ситуація у Чорному морі залишається стабільною. Російські загарбники майже не використовують "Калібри" для ударів по території України, адже побоюються виводити свої кораблі.

Нагадаємо, наприкінці березня речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук заявляв, що Україна за період повномасштабної війни завдала відчутного удару по військовому потенціалу рашистів. Вона потопила або вивела з ладу третину всіх військових кораблів Росії в Чорному морі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.04.2024 08:43