Фото: СБУ

Чи може Україна знищити російські комплекси С-500 в Криму: відповідь СБУ

Наразі Україна пильно слідкує за переміщенням російської техніки у тимчасово окупованому Криму. Зокрема, й за зенітно-ракетним комплексом С-500.

Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Малюк у коментарі "Ми-Україна".

За словами очільник СБУ, Україна працює над знищенням ворожих систем протиповітряної оборони у тимчасово окупованому Криму.

"Всьому свій час, ми постійно працюємо, в тому числі і над ворожими системами ППО. Звичайно, попереду буде багато різних сюрпризів", — зазначив він в 

Також посадовець наголосив, що Україна має "багато планів і всі виходять з аналізу оперативної обстановки на полі бою".

"Із зрозумілих причин на широкий загал я їх розкривати не буду", — сказав голова СБУ.

Що відомо про С-500

Цей комплекс — це нове покоління російський зенітних ракетних систем, які призначені для боротьби з дронами, літаками, крилатими ракетами, балістичними ракетами середньої дальності, а також низькоорбітальними супутниками. За даними росіян, ЗРК має радіус дії до 600 кілометрів та може виявляти та одночасно уражати до десяти надзвукових цілей. Аеродинамічні цілі комплекс може збивати на відстані до 380 кілометрів, а балістичні на відстані до 15 кілометрів. Зазначається, що виробляти ці комплекси ППО почали у 2021 році, а вартість однієї одиниці складає близько 600 мільйонів доларів. Водночас, за словами експертів, Москва перебільшує можливості свого нового комплексу ППО.

Нагадаємо, раніше речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш заявляв, що російські окупанти поки не використовували комплекси протиповітряної оборони С-500, які Москва нещодавно перекинула до окупованого Криму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.06.2024 16:59