Ілля Євлаш. Джерело: detector.media

У Повітряних силах розповіли про використання окупантами комплексів ППО С-500

Російські окупанти не використовували комплекси протиповітряної оборони С-500, які Москва нещодавно перекинула до окупованого Криму.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш. 

За словами речника, що про цей комплекс ППО є мало інформації, адже окупанти в основному використовують С-400 та С-300. 

"Росіяни стверджують, що С-500 значно перевищує показники С-400 і може працювати в парі з різними комплексами. Тобто поєднуватися з тими самими С-300, С-400. Ну і звичайно, що може досягати більшої дистанції, на більші висоти працювати. Проте в бойовій роботі реально поки що ми не бачили його", — наголосив він.

Речник не виключає того, що Москва може значно завищувати можливості свого новітнього комплексу ППО та додав, що варто дочекатись його практичного застосування, щоб оцінювати його можливості. 

"Тому дочекаймось, оскільки ми знаємо, що російська пропагандистська інформаційна машина вже звикла завищувати свої показники і не тільки в перемогах, а й в тактико-технічних характеристиках. Тож дочекаємося і побачимо на що вони дійсно здатні", — сказав Євлаш.

Що відомо про С-500

Цей комплекс — це нове покоління російський зенітних ракетних систем, які призначені для боротьби з дронами, літаками, крилатими ракетами, балістичними ракетами середньої дальності, а також низькоорбітальними супутниками. За даними росіян, ЗРК має радіус дії до 600 кілометрів та може виявляти та одночасно уражати до десяти надзвукових цілей. Аеродинамічні цілі комплекс може збивати на відстані до 380 кілометрів, а балістичні на відстані до 15 кілометрів. Зазначається, що виробляти ці комплекси ППО почали у 2021 році, а вартість однієї одиниці складає близько 600 мільйонів доларів. Водночас, за словами експертів, Москва перебільшує можливості свого нового комплексу ППО.

Нагадаємо, 14 червня у Повітряних силах повідомили, що у п'ятницю, 14 червня, під час нічної масованої атаки більшість ракет летіло у напрямку західних областей України. Для удару окупанти обрали об'єкти критичної та військової інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2024 10:50