Фото: Facebook-сторінка Іллі Євлаша

Нічний масований обстріл: куди росіяни цілили ракети

У п'ятницю, 14 червня, під час нічної масованої атаки більшість ракет летіло у напрямку західних областей України. Для удару окупанти обрали об'єкти критичної та військової інфраструктури.

Про це в ефірі телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

За його словами, росіяни почали свою атаку запустивши ударні дрони "Шахед", а їх загальна кількість складала 17 одиниць. Він додав, що всі ворожі безпілотники були знищені. Євлаш наголосив, що окупанти застосували під час атаки балістичні ракети "Іскандер-М", якими росіяни вдарили по Запоріжжю. Йдеться про три ракети було випущено з території окупованого Криму. 

Речник наголосив, що близько 03:00, з Саратівської області російські війська запустили крилаті ракети зі своєї стратегічної авіації, а саме літаків Ту-95МС, які випустили десять крилатих ракет. 

"Зайшли вони в повітряний простір України з території Сумської області й здебільшого прямували на захід України. Цілили класично по об'єктах критичної та військової інфраструктури", — додав Євлаш.

Зокрема о 06:00 ранку окупанти запустили аеробалістичні ракети Х-47 "Кинджал" з пускових рубежів Тамбовської області. За словами речника, ціль було знищено.

"Ця ціль рухалася дуже швидко, зайшла з півночі України й попрямувала до Хмельниччини, де не досягла своєї цілі", — наголосив він.

Нагадаємо, що цієї ночі "бавовна розквітала" в Курській, Воронезькій і Ростовській областях Росії. Внаслідок цього в цих регіонах виникали масштабні пожежі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.06.2024 10:34