Артем Довбик радіє після забитого гола. Джерело: "Жирона"

Чи отримає Довбик "Трофей Пічічі" при однаковій кількості голів з головним конкурентом: відповідь Marca

У випадку, якщо два або більше футболістів заб’ють однакову кількість голів та одночасно стануть найкращими бомбардирами, то вони розділять  між собою нагороду. Кожен з них отримає "Трофей Пічічі".

Про це повідомляє іспанське видання Marca.

За даними видання, якщо два або більше футболісти стали найкращими бомбардирами сезону чемпіонату Іспанії, то всі отримають престижну нагороду. Переможець за допомогою додаткових показників (кількість гольових передач, кількість зіграних матчів, кількість голів з пенальті тощо) не визначається.

Зараз у гонитві бомбардирів сезону Ла Ліги список очолює Артем Довбик з "Жирони" — 24 м'ячі. За ним одразу йде Александр Сорлот з "Вільярреала". Якщо суперник Довбика заб’є один гол, то вони з українцем розділять "Трофей Пічічі", чого не було 40 років до цього. Востаннє приз поділили Хуаніто з "Реала" та Хорхе да Сілва з "Вальядоліда", які забили по 17 м'ячів за сезон.

Варто зазначити, що Довбик цього сезону вже не зіграє, а Сорлот може покращити свій результат 25 травня у поєдинку з "Осасуною".

"Трофей Пічічі" — нагорода, що присуджується іспанською спортивною газетою Marca найкращому бомбардирові кожного сезону чемпіонату Іспанії.

Раніше повідомлялось, що український нападник "Жирони" Артем Довбик відзначився трьома забитими голами та асистом у матчі останнього туру чемпіонату Іспанії з футболу. Господарі поля розгромили "Гранаду" з рахунком 7:0.

Наступного сезону "Жирона" дебютує в Лізі чемпіонів, що є найбільшим успіхом в історії цього скромного клубу.

На початку травня "Жирона" українців Артема Довбика та Віктора Циганкова здобула вольову перемогу над "Барселоною" — 4:2 (вдруге впродовж сезону в Іспанії). Таким чином скромна каталонська команда вперше у своїй історії вийшла в Лігу чемпіонів.

Раніше повідомлялось, що Артем Довбик потрапив до переліку номінантів на звання найкращого гравця сезону в іспанському чемпіонаті. На теперішній момент він є найкращим бомбардиром у футбольній лізі Іспанії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 25.05.2024 12:59