Фото: Valsts kanceleja / Edmunds Brencis

Чи переходить НАТО на військові рейки: глава МЗС Латвії зробив заяву

Країни Північноатлантичного Альянсу готуються перейти на військові рейки. Військово-політичний блок остерігається загрози з боку Російської Федерації та Білорусі.

Таку заяву зробив міністр закордонних справ Латвії Крішьяніс Каріньш в інтерв'ю Deutsche Welle. За його словами, з початку війни члени НАТО суттєво наростили інвестиції у сфері оборони.

"Альянс рухається у цьому напрямку", — відповів глава МЗС на питання про те, чи перейшов Альянс до військової економіки.

Раніше Каріньш також закликав синхронізувати санкції проти РФ та Білорусі. 

"Білорусь, як ми знаємо, ефективно та повністю контролюється Росією. І санкції, які застосовуються до Росії, мають повністю застосовуватися до Білорусі", — заявив дипломат.

Міністр закордонних справ Латвії також додав, що Рига пропонує запровадити санкції на постачання до РФ марганцевої руди. Вона може використовуватись для потреб військово-промислового комплексу.

Нагадаємо, раніше відомий дипломат Валерій Чалий спрогнозував, що Росія готується атакувати країни НАТО наприкінці 2024 року. Північноатлантичний альянс не встигне підготуватися до війни з Російською Федерацією до кінця цього року.

Також президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Російська Федерація найближчими роками може атакували країни-учасниці Північноатлантичного альянсу. Це може відбутися вже у 2026 або 2027 роках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 21.03.2024 20:20