Валерій Чалий. Джерело: "Укрінформ"

Коли Росія може атакувати країни НАТО: прогноз дипломата Чалого

Росія готується атакувати країни НАТО наприкінці 2024 року. Північноатлантичний альянс не встигне підготуватися до війни з Російською Федерацією до кінця цього року.

Таку думку висловив дипломат Валерій Чалий в ефірі телеканалу "Еспресо".

"На тлі позиції Олафа Шольца щодо постачання ракет Taurus Україні Еммануель Макрон робить доволі рішучі заяви. Очевидно, що на зустрічі Веймарського трикутника Макрон, Шольц і Туск погоджували дискусійні теми. Однак очевидно й те, що все погодити їм не вдалося", — зазначив він.

За його словами, заяви європейських лідерів про недопущення ескалації конфлікту з Росією вже ж недоречні.

"Європейські лідери повинні посилити допомогу Україні. Оскільки сьогодні ми чуємо лише гучні заяви про максимальну допомогу на тлі інформації від німецької розвідки про плани Росії атакувати країни НАТО 2026 року", — додав дипломат.

При цьому він наголосив, що Європа не все враховує щодо цієї інформації.

"Я вважаю, що Росія атакує країни НАТО наприкінці цього на початку наступного року. Оскільки Росія нападає не тоді, коли вона сильна, а тоді коли інші слабкі. Європейці ж не встигнуть підготуватись до кінця 2024 року. Тому, думаю. вони реально оцінюють загрози й обговорюють це. А заяви про недопущення ескалації, відверто кажучи, – це вже мова вчорашнього дня", — підсумував Валерій Чалий.

Нагадаємо, неназвані європейські дипломати розповіли британському виданню The Telegraph, що Європа має бути готовою до того, що Дональд Трамп виведе США з НАТО. Перспектива його можливого повернення до Білого дому викликала у Європі занепокоєння щодо американської підтримки України, а також прихильності країни до Альянсу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 16.03.2024 22:57