Фото: соцмережі

У Німеччині володіють інформацією про напад Росії на НАТО, — ЗМІ

За даними німецьких спецслужб, з 2026 року Російська Федерація може напасти на територію країн-членів Північноатлантичного альянсу. Аналіз військової загрози вони підготували для уряду.

Про це повідомляє Business Insider.

Спецслужби Німеччини дізналися, що Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація армії РФ, пересування військ і розміщення ракет на заході країни, а також нарощування виробництва озброєнь.

У секретному звіті зазначається, що останнє може призвести до того, що Росія подвоїть свою військову міць протягом наступних п'яти років у порівнянні з сьогоднішнім днем, особливо в галузі звичайних озброєнь.

"Уже не можна виключати", що Росія нападе принаймні на частину території НАТО "з 2026 року", наприклад у країнах Балтії або Фінляндії, цитує звіт Business Insider. Видання наголошує, що німецькі спецслужби до цього не робили таких конкретних заяв публічно.

Business Insider підкреслює, що у штаб-квартирі НАТО також поділяють занепокоєння щодо зростання військової потужності Росії та подальшої конфронтації, але вважають, що це не обов'язково має призвести до війни.

Зокрема видання цитує оцінку американських спецслужб, які "в середньостроковій перспективі" не бачать небезпеки нападу Російської Федерації на Альянс і вважають, що збройним силам РФ знадобиться ще від п'яти до восьми років, щоб відновити військову міць, яку вони мали до вторгнення в Україну.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Північноатлантичний альянс повинен бути готовим до протистояння з Російською Федерацією. Агресія Москви може тривати десятиліттями, тому союзники повинні збільшити оборонну промисловість.

За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, агресія Російської Федерації проти України стимулювала зростання глобальних витрат на оборону на 9% до рекордних 2,2 трильйона доларів. Водночас на країни-члени Північноатлантичного альянсу припадає половина цієї суми.

Своєю чергою президент Польщі Анджей Дуда заявив, що не вірить у те, що Росія нападе на будь-яку країну Північноатлантичного альянсу. На його думку, диктатор Путін побоїться атакувати сильних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 16.03.2024 13:58