Фото: pomisna.info

Чи проведе Епіфаній великодню службу у Лаврі: офіційна заява

Великодня служба Православної церкви України пройде в Успенському соборі в Києво-Печерській лаврі. Її проведе митрополит Православної церкви України Епіфаній.

Відповідну заяву зробив Епіфаній в інтерв'ю "Суспільному".

Митрополит наголосив, що про час служби повідомлять додатково, адже на Пасху у Києві не планують скасовувати комендантську годину.

"Це спричиняє трішки труднощів, бо в цей час люди не мають права пересуватися. Молитва буде в Лаврі в Успенському соборі, але, скоріше за все, після комендантської години вранці", — сказав Епіфаній.

Він також прокоментував ситуацію з Московською церквою, яка не бажає покидати Лавру, попри розірвані договори 29 березня.

"Ми не за те, аби виселяли монахів з Києво-Печерської лаври. Ми за те, щоб дух "руського мира" тут не панував. Щоб Лавра була українською, щоб в ній завжди линула молитва українською мовою за нашу Україну", — сказав Епіфаній.

Митрополит переконаний, що українізація Лаври — неминучий процес. У Верхній лаврі вже постійно звершується богослужіння ПЦУ, а з часом будуть "мирно та спокійно" молитися і в Нижній лаврі.

Нагадаємо, 28 березня Синод Православної Церкви України схвалив рішення утворити релігійну організацію у Почаївській лаврі. Якщо держава розірве оренду з Московською церквою, то тоді ця парафія зможе проводити службу в монастирі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 09.04.2023 17:18