Фото: Ken Mürk/ERR

Чи розпочали ЗСУ контрнаступ: заява глави естонської розвідки

Контрнаступ Збройних сил України ще не розпочався. Йде активна підготовка до активних наступальних операцій.

Таку заяву зробив голова розвідцентру Естонських сил оборони полковник Марго Гросберг, пише ERR.ee.

За його словами, ЗСУ виявляють слабкі місця російської оборони.

"Очевидно, що ініціатива в руках ЗСУ, отже, вони самі обирають час, місце та засоби, якими вони мають намір атакувати підрозділи супротивника, наскільки це дозволять наступальні можливості України", — сказав він.

Гросберг переконаний, що з військової точки зору твердження, що український наступ "затягується", є безпідставними.

"Росія витратила дев'ять місяців на вибудовування оборонних рубежів... Згідно з відомою доктриною, для наступу в такій ситуації необхідна чисельна перевага три до одного в особовому складі та озброєнні. На жаль, українці нині такої переваги не мають. Співвідношення сил зараз приблизно один до одного", — додав військовий.

За його словами, українці підходять до наступу більш методично, обережніше і спокійніше, щоб не йти на непотрібний ризик. На думку Гросберга, не варто чекати на активізацію наступу ВСУ в найближчі кілька днів.

Нагадаємо, раніше Марго Гросберг заявив, що у нинішніх боях Збройні сили України втратили менш як 10% техніки, наданої країнами Заходу. Проте, цей показник може зрости.

Розвідка Великої Британії повідомляла, що на сьогодні втрати Росії у війні проти України є найбільшими з часів піка битви за Бахмут. Наразі на фронті точаться інтенсивні бої.

Раніше заступник міністра оборони Володимир Гаврилов повідомив, що Україна перехоплює ініціативу на фронті, а Росія захищається. Проте для перемоги потрібне далекобійне високоточне озброєння дальністю до 200 кілометрів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.06.2023 18:41