Юрій Ігнат. Джерело: "Новинарня"

Чи стануть винищувачі F-16 панацеєю для звільнення Криму: відповідь Ігната

Ключем до успіху під час звільнення українських територій є перевага в повітрі. Але планування будь-яких військових операцій варто підходити комплексно.

Про це заявив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в інтервʼю "Новинарні".

Зараз в українському суспільстві є певна надія на американські винищувачі F-16. Але чи стануть вони панацеєю для звільнення Криму.

"Стане, але не літаком єдиним. Треба дивитися комплексно. Без контролю повітря неймовірно важко це робити. Ми не зможемо проводити успішні операції наземні з деокупації без переваги в повітрі. Перевага в повітрі — це ключ до успіху", — зазначив Ігнат.

На думку речника Повітряних сил, українська армія потребує близько 150 таких винищувачів, але ще необхідно отримати навчально-бойові літаки та спеціальну техніку до них.

Він вважає, що наявність в ударній групі літаків F-16, які матимуть ракети, що здатна знищити противника раніше, додасть адреналіну російським пілотам.

"Станом на зараз дуже шкода, що, підходячи до цього опалювального сезону, ми ще не маємо F-16 в Україні. Процес непростий. Не лише льотчиків треба вчити, там фахівців багато — хто обслуговує техніку, хто програмує бомби, ракети. Льотчикам треба навчитись воювати на цьому літаку — потрібно не просто навчитися літати, а воювати та працювати у складі підрозділу, ухвалювати нестандартні рішення. Це все досягається шляхом набуття досвіду та постійним тренуванням. Тому швидко не буде. Але виходу іншого немає", — підсумував Юрій Ігнат.

Нагадаємо, минулого тижня він зазначав, що триває підготовка українська льотчиків на винищувачах F-16. Наразі вони підіймаються в небо з інструкторами, але вже готові до самостійних вильотів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.11.2023 10:01