Фото: Офіс президента

Чи використовує Росія китайську зброю: Данілов прокоментував "злиті" документи Пентагону

Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов прокоментував інформацію зі злитих документів Пентагону про те, що Китай дав згоду на передачу Росії летальної зброї. За його словами, поки що немає ознак, що країна-агресорка використовує китайську зброю на фронті.

Про це він повідомив у інтерв'ю журналісту Андрію Цаплієнку.

"Якби вона тут з'явилася, ви пам'ятаєте, коли з'явилися іранські ударні безпілотники, ми одразу про це зробили заяву. Ми їх розібрали, як то кажуть, по кісточках, і навіть дані тих країн, компоненти яких там були використані. Ми до них звернемося офіційно, з питанням, чому так сталося і це потрібно обов'язково припинити. Китайського озброєння ми зараз на нашому фронті не бачимо", — розповів Данілов.

Секретар РНБО запевнив, що офіційний Київ повідомить світовій спільноті, якщо у росіян в Україні з'явиться зброя з Китаю.

"Виходячи з глобальних питань Китаю, ми не бачимо, для чого він повинен зараз постачати зброю РФ. Позиція Китаю нейтральна — вони не підтримують ні одну, ні іншу сторону", — підсумував секретар РНБО.

Нагадаємо, на початку квітня у соцмережі Twitter й Telegram потрапили засекречені документи, які нібито детально описують секретні плани США й НАТО щодо нарощування Сил оборони України перед запланованим контрнаступом. У документах йшлося й про те, що російська розвідка нібито отримала згоду Центральної ради КНР на відправку зброї до РФ за умови, що ці поставки залишаться в таємниці.

Пентагон почав розслідування, хто міг стояти за витоком важливих документів. У США заявили, що Російська Федерація може бути причетною до витоку кількох секретних військових документів.

Вже 13 квітня Федеральне бюро розслідувань затримало підозрюваного у витоку секретних документів Пентагону військовослужбовця Джека Тейшейру. Того ж дня його й арештували.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.04.2023 06:48