Фото для ілюстрації. Джерело: realgazeta.com.ua

Чи вірять українські біженці в перемогу над Росією — опитування

Переважна більшість українських біженців, які проживають у Німеччині, Польщі та Чехії, вважають, що Україна переможе у війні з Росією.

Про це стало відомо з даних опитування Київського міжнародного інституту соціології. 

Упродовж 20-26 квітня 2024 року КМІС провів опитування українських біженців. Методом онлайн-інтерв’ю було опитано 801 українця. В опитуванні брали участь дорослі громадяни у віці 18 років і старше, які виїхали з України після 24 лютого 2022 року і наразі мешкають у Німеччині, Польщі та Чехії.

80% опитаних вірять у перемогу Києва в російсько-українській війні, але лише 40% респондентів заявили, що мають у цьому повну впевненість. Решта опитаних вважає, що Україна "скоріше" переможе, аніж ні.

опитування

Інфографіка: КМІС

Відомо, що 51% українських біженців підтримали варіант, коли Україна стає членом Північноатлантичного альянсу, але з гарантіями безпеки, які діють лише на ті території, які є підконтрольними Києву наразі, а визволення нині окупованих територій має бути відкладене на майбутнє. Не підтримують такий варіант — 33% опитаних. Ще 16% людей не змогли визначитися з думкою. 

Опитування

Інфографіка: КМІС

Нагадаємо, Національний банк прогнозує, що у 2025-2026 роках очікується повернення значної кількості українських біженців. Проте ризики неповернення великої частини громадян залишаються високими. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.05.2024 01:46