Фото з відкритих джерел

Чи вплине підрив Каховської ГЕС на водопостачання Києва: відповідь КМДА

Підрив дамби Каховської ГЕС і спуск води з Каховського водосховища жодним чином не позначиться на водопостачанні Києва. Таку заяву зробили у "Київводоканалі".

Про це повідомили в Київській міській державній адміністрації.

Зазначається, що у місті ситуація з водопостачанням залишається стабільною, усі гідротехнічні споруди працюють у штатному режимі.

"Жодних перебоїв у роботі обладнання немає. Столиця продовжує забезпечуватись водою безперебійно і в повному обсязі. Фахівці "Київводоканалу" працюють 24/7, щоб забезпечити надійне централізоване водопостачання споживачів", — доповіли в КМДА.

Підрив Каховської ГЕС: що відомо

Каховська гідроелектростанція була підірвана російськими окупантами у ніч на 6 червня. За словами голови Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, в області розпочалася евакуація з небезпечних районів

Президент Володимир Зеленський скликав екстрене засідання Ради національної безпеки й оборони через підрив ГЕС. Також гарант закликав громадян поширювати лише офіційну та перевірену інформацію і додав, що такими діями рашисти лише підтверджують для всього світу, що їх треба вигнати з кожного куточка української землі.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що під загрозою затоплення перебувають до 80 населених пунктів. Триває евакуація населення. Шмигаль також зазначив, що оцінюються наслідки для довкілля та загрозу для Запорізької атомної електростанції, однак через відсутність доступу до неї така оцінка ускладнена.

Нагадаємо, у Кривому Розі Дніпропетровської області ситуація із водопостачанням є дуже складною, але контрольованою. У місті провели екстрену нараду та ввели низку обмежень для містян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2023 10:48