Скріншот з відео

Чи вплинуло пошкодження Чонгарського мосту на поведінку окупаційних військ: відповідь ЗСУ

Логістика російських військ на півдні нашої країни суттєво погіршилась. Це сталось після пошкодження Чонгарського мосту, який з’єднує тимчасово окупований Крим із материковою Україною.

Таку заяву зробила речниця Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк в ефірі "Радіо Донбас.Реалії".

За словами речниці, шляхи постачання російської армії стали довшими й небезпечнішими. Коротші маршрути (наприклад, біля Армянська) проходять ближче до українських позицій, і туди може діставати українську зброю.

"Вони намагалися максимально забезпечити постачання ще до того, як розпочнеться наша далекобійна робота. Ми щодня намагаємося відпрацьовувати по їхній логістиці. Наприклад, минулої доби - три польові пункти боєпостачання. Це означає, що у ворога поменшало ресурсу", — додала Гуменюк.

Нагадаємо, уранці 22 червня окупаційна "влада" заявила про удари по мостах на кордоні Криму та Херсонської області. Знищено дорожнє покриття кількох мостів, зокрема автомобільного у Чонгарі. За повідомленням окупантів, по мосту вдарили ракетами Storm Shadow. 

Після потужної бавовни окупанти почали розглядати варіанти відходу з анексованого Кримського півострова. Водночас представники окупаційної влади та військового командування вже вивезли свої сім'ї та активи з півострова.

Також ми писали, що Андрій Юсов заявляв, що такі інциденти, як пошкодження мостів біля Криму, будуть продовжуватися.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.07.2023 23:57