Фото: Telegram-канал Михайла Федорова

Чи впровадять вручення повісток у "Дії": рішуча заява очільника Мінцифри

В Україні розгорілась жвава дискусія щодо ймовірного вручення повісток військовозобов'язаним через застосунок "Дія". Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров спростував цю інформацію.

Відповідне повідомлення посадовець опублікував у своєму Telegram-каналі. За словами Федорова, наступного року буде один мільйон дронів, які відправляться до військових на передову.

Він також лаконічно відреагував на повістки у застосунку "Дія".

"Повісток у "Дії" не буде ніколи. І тільки так", — запевнив міністр цифрової трансформації України.

Ймовірно, що Федоров відреагував на недавнє висловлювання командира кулеметників 72-ої окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Назарія Кішака, який до повномасштабного вторгнення був радником Івано-Франківської міськради з безпеки та правопорядку. Військовий тоді натякнув на роздачу повісток у додатку "Дія": "Можете видаляти "Дію" вже".

Нагадаємо, що українська влада вже анонсувала великий законопроект про мобілізацію, який Верховна Рада може ухвалити до кінця року. Депутати зараз напрацьовують цей документ. Він регламентуватиме норми мобілізації, а також рекрутинг, проходження служби й інші пов’язані з цим моменти.

Додамо, 19 грудня на прес-конференції за підсумками року президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові на Ставці верховного головнокомандувача подали запит на мобілізацію 450-500 тисяч людей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.12.2023 10:17