Фото: Telegram Рамзана Кадирова

Чи втримає Путін стабільність у Чечні без Кадирова: прогноз ISW

Тривале занепокоєння щодо стану здоров'я глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова в російському інформаційному просторі наголошує на залежності президента Росії Володимира Путіна від нього у питанні збереження стабільності в Чечні. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що Головне управління розвідки України (ГУР) 15 вересня підтвердило, що Кадиров перебував у комі, що породило чутки про його погане здоров'я серед російських міліціонерів та інсайдерських джерел. Своєю чергою Кадиров спростував чутки щодо стану здоров'я у відео, опублікованому 17 вересня. 

Дестабілізація правління Кадирова в Чечні стане серйозним ударом по путінському режиму, частково тому, що встановлення стабільності в Чечні за допомогою жорстокої та кривавої війни відіграло важливу роль у ранній популярності Путіна в Росії. Кадиров та інші російські офіційні особи можуть бути стурбовані тим, що чутки про його здоров'я, які не вщухають, вплинуть на довгострокову стабільність його і, як наслідок, Путінського контролю над Чечнею.

Ключові висновки:

  • 17 вересня українські війська звільнили Кліщіївку на південь від Бахмута та продовжили успішні наступальні дії на інших ділянках бахмутського спрямування.
  • У ніч із 16 на 17 вересня російські війська завдали ще однієї серії ударів безпілотників "Шахед-131/136" та крилатих ракет по півдні України.
  • Північнокорейський диктатор Кім Чен Ин завершив свій візит до Росії 17 вересня й отримав від губернатора Приморського краю кілька одиниць військово-технічної техніки.
  • Спроби міністерства оборони Росії підпорядкувати собі групу "Вагнера" спонукають російських чиновників більш відкрито підтримувати військові хунти у Західній Африці.
  • Тривале занепокоєння щодо здоров'я глави Чеченської Республіки Рамзана Кадирова в російському інформаційному просторі наголошує на залежності президента Росії Володимира Путіна від Кадирова у питанні збереження стабільності в Чечні.
  • Російські війська 17 вересня вели наступальні дії на рубежі Куп'янськ-Сватове-Кремінна, в районі Бахмута, на лінії Авдіївка-Донецьк та в районі Донецько-Запорізької області та просунулися на окремих ділянках. Українські сили також продовжили контрнаступні операції на заході Запорізької області.
  • Нещодавні заяви Росії про те, що невеликі контингенти колишніх співробітників групи "Вагнера" повертаються для участі в бойових діях в Україні, не вказують на те, що повністю відновлені бойові сили "Вагнера" повернуться в Україну найближчим часом, якщо взагалі таке станеться.
  • Російська окупаційна адміністрація продовжує насильно депортувати українських дітей до Росії та знищувати українську культурну ідентичність.

Що відомо про стан здоров'я Рамзана Кадирова

У Головному управлінні розвідки Міноборони України підтвердили інформацію про критичний стан глави Чечні Рамзана Кадирова. Відповідну заяву зробив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

"Так, справді, є інформація, що військовий злочинець Кадиров перебуває у важкому стані і хвороби, які були — загострились і спричини до такого важкого стану", — сказав він.

За словами Юсова, дані про критичний стан глави Чечні підтверджуються з різних джерел. Наголошується, що йдеться не про поранення.

"Інформація підтверджується з різних джерел у медичних та політичних колах. Мова йде не про поранення. Інші деталі потребують додаткових уточнень. Він хворіє давно, і мова йде про системні проблеми зі здоров'ям. Але останні кілька днів він перебуває у важкому стані", — сказав представник розвідки.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін провів протокольну частину розмови із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком. На початку зустрічі Путін заявив, що розповість Лукашенку про "стабільну" економіку та зустріч із лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 18.09.2023 05:55