Олександр Лукашенко і Володимир Путін. Джерело: росЗМІ

Путін зустрівся з Лукашенком: говорили про домовленості з Кім Чем Ином та вкотре взялися погрожувати Україні

Російський диктатор Володимир Путін провів протокольну частину розмови із самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенком.

Про це повідомили пропагандистські медіа.

На початку зустрічі Путін заявив, що розповість Лукашенку про "стабільну" економіку та зустріч із лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

"Я вас детально хочу поінформувати, що в нас закінчується бюджетний процес. У нас усе стабільно, надійно. Чому так кажу? Тому що стан російської економіки, звичайно, відбивається на нашій взаємодії в рамках союзної держави. У нас через це є взаємні запитання і зобов’язання", — зазначив російський диктатор.

Він також акцентував на недавньому візиті ще одного диктатора союзника — очільника КНДР Кім Чен Ина.

"У мене нещодавно була зустріч з лідером Північної Корейської республіки. Хотів вас поінформувати про те, як йшла дискусія про ситуацію в регіоні. Ну, і щодо нашого найгострішого питання — про ситуацію на "українському напрямку", — додав Путін.

Зрозуміло, що платівку про українську ситуацію президент країни-агресора завів у притаманному для себе стилі. Цього разу вибрав "музичний напрямок" із традиційними мантрами та залякуваннями.

«Танго — це добре. Для України важливо гопак не забути, бо так будуть весь час під чужу музику та під чужу дудку танцювати... А танцювати так чи інакше доведеться під "Бариню" або в кращому разі під "Козачок", — сказав Путін.

До речі, ця зустріч Лукашенка з Путіним стала вже шостою з початку 2023 року. Остання перед цим відбулася в червні в Сочі.

Нагадаємо, що Росія та Північна Корея після зустрічі Володимира Путіна та Кім Чен Ина так і не оголосили про укладення угоди щодо постачань північнокорейських боєприпасів для потреб російської армії в Україні. Однак, за інформацією, яку озвучили США й інші західні країни, цей процес уже триває у прихованому вигляді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.09.2023 12:59