Фото: росЗМІ

Чи є загроза для України з боку авіації РФ: оцінка британської розвідки

Росія останнім часом не збільшувала кількість бойових літаків, які залучила у війні проти України. Однак країна-агресорка збільшила кількість бойових вильотів за останній тиждень.

Про це йдеться у новому звіті британської розвідки.

Військові зазначають, що Росія зберігає таку ж активність у повітрі, яка спостерігалася з літа 2022 року. Водночас, за даними британської розвідки, авіація рашистів, суттєво відстає і стримується високою загрозою з боку української протиповітряної оборони.

"Російські бойові літаки діють майже виключно над територією, що утримується Росією, що не дозволяє їм ефективно виконувати свою ключову ударну роль", — наголошується в повідомленні.

Також додається, що по всій території Росії Повітряно-космічні сили РФ могли зберегти практично недоторканим парк з приблизно 1500 бойових літаків з екіпажем, і це попри втрату понад 130 одиниць з початку вторгнення.

"Однак малоймовірно, що ПКС нині готуються до різкого розширення повітряної кампанії, оскільки за нинішніх умов бою вони, ймовірно, зазнали б неприйнятних втрат літаків", — наголошують у Міноборони Британії.

британська розвідка

Нагадаємоза прогнозами ЗСУ, Російська Федерація готує чергову масовану ракетну атаку на Україну. Окупанти можуть обстріляти нашу територію на річницю війни — 24 лютого. Також про це заявляв секретар РНБО Олексій Данілов.

Зазначимо, вночі 16 лютого в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. Вибухи лунали у кількох областях. В Офісі президента зауважили, що російські загарбники змінили тактику атак на Україну — тепер ворог застосовує фальш-цілі.

Додамо, 12 та 14 лютого сили противника вже запускали по території України розвідувальний безпілотник та повітряні кулі з кутовими відбивачамиУ ЗСУ пояснили, що маршрут цих куль залежить від напрямку вітру. За допомогою таких об'єктів ворог сканує небо України й веде радіолокаційну розвідку простору.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.02.2023 09:57