Фото: Military Media Center

Чи є загроза нападу "вагнерівців" із Білорусі: Наєв оцінив ситуацію на північному кордоні

На сьогодні на півночі України не спостерігається ані нарощування техніки, ані живої сили противника. Сили оборони не вважають ймовірним напад найманців приватної військової компанії "Вагнера" з території Білорусі, куди частина з них мала виїхати після невдалої спроби заколоту у Росії.

Про це повідомив командувач Об’єднаними силами Збройних сил України Сергій Наєв, передає Military Media Center.

"З приводу заяв щодо можливої участі ПВК "Вагнера" у нападі на нашу територію з боку республіки Білорусь. Хочу всіх запевнити, що ситуація у північній операційній зоні залишається стабільною та контрольованою", — підкреслив військовий.

За його словами, українські війська продовжують нарощувати оборонні засоби. Тому спроба атаки з території Білорусі стала б самогубством для агресора.

"Кордон держави під надійним захистом в режимі 24/7. Якщо ж таке станеться, і ворог спробує перетнути державний кордон, для них це буде ніщо інше, як самогубство. Наші воїни готові дати гідну відповідь будь-кому, хто наважується перетнути державний рубіж зі зброєю в руках", — додав Наєв.

Нагадаємо, колишній голова Генерального штабу Великої Британії генерал Річард Даннатт вважає, що Україна має остерігатися можливого нападу на Київ "вагнерівців" на чолі з Євгеном Пригожиним, який після спроби заколоту виїхав у Білорусь. За його словами, засновник ПВК "Вагнера" залишив біля себе ефективну бойову силу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 25.06.2023 18:59