фото: kievvlast.com

Чи задоволена Україна результатами "Рамштайну": заява Резнікова

Міністр оборони України Олексій Резніков задоволений результатами засідання Контактної групи з оборони України "Рамштайн" у Німеччині, що пройшло у п'ятницю, 20 січня. Також Резніков подякував команді, яка організувала чергову зустріч.

Відповідні заяви міністр Резніков зробив в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Я дуже задоволений і дуже дякую Ллойду Остіну і Марку Міллі, команді, яка організувала “Рамштайн”, і звісно, приймаючій стороні, Німеччині, і новому міністру, пану Борису. Ключові слова, які були сьогодні важливими, це єдність, своєчасність, негайність надання допомоги, створення спроможності ЗСУ, сектору безпеки і оборони, продовжувати контрнаступальні операції зі звільнення окупованих територій".

Міністр оборони запевнив, що "деякі пакети були озвучені за закритими дверима, це надихає, тому я дуже задоволений".

За словами Резнікова, на засіданні Контактної групи значну увагу приділили "посиленню протиповітряної оборони".

"Це питання, яке серйозно розвивається, ми говорили на "Рамштайні" не лише про Patriot, а й про інші системи. Мова йде про короткі, середні і дальні можливості дії, так само це стосується по висоті", – заявив Олексій Резніков.

"Наша задача – не втратити ініціативу. Тому сьогодні прозвучало одне з ключових слів – своєчасність і негайність надання допомоги, – наголосив глава оборонного відомства України. – Всі розуміють, що для опанування складних нових технік потрібен час, але українські військовослужбовці захисники і захисниці вже продемонстрували, що вони швидко опановують сучасні складні системи, від артилерії до UAV (безпілотники, – ред.). Наприклад, навчання на тих же Patriot буде значно швидше зроблено, і так далі”.

Олексій Резніков наголосив, що Україна готується до потенційного масштабного нападу Росії навесні, і партнерам про це відомо: 

"Ми давно про це кажемо, і наша розвідка, і аналітики, і генеральний штаб, тому ми звісно до цього готуємось, ми звісно сигналізували про це нашим партнерам, ми з ними – на одній сторінці у сприйнятті всіх цих ризиків".

Раніше повідомлялось, що Україна може отримати німецькі танки Leopard. Президент США Джо Байден переконаний, що Збройні сили України отримають усі засоби для боротьби з агресором.

Війна, 21.01.2023 12:47