Фото ілюстративне зі соцмереж

Чи збільшиться кількість блокпостів в Україні після 17 липня: пояснення Міноборони

В Україні поки що не планують збільшувати кількість блокпостів на вулицях на тлі мобілізації. "Неприємна історії" з ними та затриманнями виникали через те, що люди вчасно не оновили свої військово-облікові дані.

Про це заявив речник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". Він зазначив, що від завтра тим, хто не оновив свої військово-облікові дані, виписуватимуть штрафи в розмірі від 17 до 25,5 тисячі гривень.

Також представник українського оборонного відомства наголосив, що повістки, які надішлють "Укрпоштою", вважатимуться отриманими, і підпис тепер не є необхідним.

"Щодо збільшення блокпостів — такої інформації у нас зараз немає", — зазначив Лазуткін.

За його словами, "неприємна історія" для громадян із блокпостами та затриманнями виникла через те, що люди вчасно не оновили свої військово-облікові дані. Тому військкомати не мали про них інформації.

Як відомо, українці чоловічої статі віком від 17 до 60 років мали оновити свої військово-облікові дані до 17 липня. Після цієї дати їм можуть виписувати штрафи в розмірі від 17 до 25,5 тисячі гривень.

За даними Міністерства оборони України, за 60 днів військово-облікові дані оновили приблизно 3,2 мільйона громадян у застосунку "Резерв+", близько 1,2 мільйона в центрах надання адміністративних послуг (ЦНАПах) і понад 600 тисяч у територіальних центрах комплектування (ТЦК).

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони України пояснювали, що під час оновлення військово-облікових даних проходження військово-лікарської комісії не вимагалося. Це потрібно буде вже тоді, коли військовозобов’язаний отримає повістку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.07.2024 22:37