Фото: ГУР

Чого варто очікувати від боїв на Сході та Півдні України: відповідь Буданова

Збройні сили України продовжують наступальну операцію на східному та південному фронті. Сили оборони намагаються повернути під свій контроль місто Бахмут, що на Донеччині.

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов, пише "Українська правда". Зокрема, він поділився думками, чого варто очікувати в найближчій перспективі від бойових дій на цих ділянках фронту.

"На півдні продовжується ведення нашої наступальної операції. От як там і що відбувається — будь ласка, запитуйте Генштаб. Далі у нас відбуваються потужні події з повернення Бахмута. Те, що там ідуть запеклі бої, точно не секрет ні для кого. Але, як бачите, повільно, крок за кроком воно там іде", — сказав Буданов.

Глава української розвідки також наголосив, що "дуже сподівається" на те, що українська армія до кінця 2023 року зможе звільнити Бахмут.

Ситуація в районі Бахмута: зведення Генштабу

Станом на 12 жовтня на Бахмутському напрямку українські оборонці відбили атаки противника в районі населеного пункту Андріївка Донецької області. Водночас Сили оборони України продовжують штурмові дії південніше Бахмута Донецької області, мали успіх в районах східніше Кліщіївки та східніше Андріївки Донецької області.

Нагадаємо, 22 вересня президент України Володимир Зеленський пообіцяв звільнення Бахмута та ще двох ключових міст.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.10.2023 09:11