Фото: соцмережі

Чоловік намагався накласти на себе руки у закарпатському ТЦК: подробиці

Чоловік намагався накласти на себе руки у приміщення територіального центру комплектування на Закарпатті. Наразі у відомстві проводять службову перевірку через повідомлення про ймовірну спробу самогубства.

Про це повідомили у прес-службі Закарпатського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, пише "Суспільне".

Згідно з наявною інформацією, 13 березня чоловіка затримали співробітники ДПСУ при спробі незаконного перетину кордону. Надалі прикордонники доставили його до РТЦК та СП для уточнення військово-облікових даних.

"Під час перебування на території РТЦК та СП, громадянин зайшов до вбиральні, де через деякий час його знайшов представник Хустського РТЦК та СП. Чоловік сидів на підлозі зі слідами крові та порізами на руках. Військовослужбовці ТЦК та СП надали невідкладну домедичну допомогу та викликали поліцію та карету "швидкої допомоги", яка доставила чоловіка до Хустської міської лікарні", — йдеться у повідомленні прес-служби.

У відомстві додали, що за даним фактом проводиться службова перевірка.

Раніше Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що порушення прав людини не повинні відбуватися під час мобілізаційних кампаній. Зокрема, працівники територіальних центрів комплектування не мають права перевіряти документи у громадян і силою затримувати військовозобов’язаних чоловіків просто посеред вулиці.

Нагадаємо, раніше речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що прикордонники мають право запитувати у військовозобов'язаних чоловіків на кордоні документи з територіального центру комплектування з відміткою про відстрочку від призову.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 16.03.2024 12:18