Фото: ТСН

Чоловіків, які ухиляються від служби та не з'являються до ТЦК, можуть подавати у розшук, — нардеп

В Україні військовозобов’язаних чоловіків, які після вручення повістки не з'являються до територіального центру комплектування та соціальної підтримки три або більше разів, можуть подати у розшук.

Про це повідомив член Комітету з питань нацбезпеки, оборони й розвідки, народний депутат від "Батьківщини" Вадим Івченко в ефірі телемарафону.

За словами нардепа, рішення про подання військовозобов'язаного у розшук можливе лише за рішенням суду.

"Є така ініціатива, яка стосується збільшення штрафів за неявку у ТЦК після вручення повістки. Кожен наступний штраф буде більшим за попередній, а якщо людина не прийде тричі, її можуть подати у розшук. Для цього буде необхідне рішення суду", — наголосив політик.

Івченко зауважив, що "це те, що пропонує уряд, а депутати правоохоронного Комітету будуть розглядати відповідні пропозиції".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що із законопроекту про мобілізацію, який зараз розглядають у Верховній Раді України, попередньо виключили обмеження на користування транспортом і блокування рахунків громадян.

Також 7 березня президент Володимир Зеленський видав указ про демобілізацію строковиків. У документі прописано, що військовослужбовці, які відслужили встановлені терміни строкової військової служби під час дії в Україні воєнного стану, звільняються в запас у квітні-травні цього року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.03.2024 09:19