Фото ілюстративне. Джерело: "Українські новини"

Чи захищена інформація в реєстрі військовозобов'язаних: пояснення Міноборони

Реєстр військовозобов’язаних створено таким чином, що в ньому є багаторівневий захист тих даних, які там містяться. До того ж на нього отримано атестат відповідності комплексній системі захисту інформації.

Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону "Єдині новини". Вона наголосила, що доступ до реєстру не є публічним, до нього мають доступ тільки відповідальні особи.

"Реєстр "Оберіг", реєстр військовозобов'язаних призовників і резервістів працює вже. Він працює в бойовому промисловому своєму форматі. На реєстр отримано атестат відповідності комплексній системі захисту інформації. Це за фактом — багаторівневий захист тих даних, які містяться в цьому реєстрі", — зазначила заступниця міністра оборони.

За її словами, доступ до реєстру не є публічним, до нього мають доступ тільки відповідальні особи. Будь-які зміни до реєстру фіксуються і підтверджуються електронними підписами.

"На теперішній момент ми можемо констатувати, що всі необхідні заходи щодо збереження даних військовозобов'язаних проведено в повному об’ємі", — констатувала Черногоренко.

Заступниця міністра оборони зазначила, що обмін між реєстрами підсилить і прискорить роботу територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, вона стане більш сервісоорієнтованою.

"Таку роботу варто перевести в цифровий формат. Ми матимемо можливість оцифровувати згодом і не вести паперові особові справи та зможемо мати можливість прискорювати мобілізацію, робити її більш розумною, більш цільовою", — підсумувала Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, що 16 січня законопроект 10062 про реєстри для військового обліку ухвалила в цілому Верховна Рада. Завдяки цьому планується забезпечити швидкий збір, обробку та використання військових даних.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.01.2024 23:07