Фото: скріншот з відео

Чому Бразилія відмовляється допомагати ЗСУ: президент Лула да Сілва вигадав "відмазку"

Лідер Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва свою відмову передавати Німеччині снаряди для їх подальшої передачі Україні. Його країна не хоче ставати стороною конфлікту.

Таку заяву зробив президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва, пише El Pais.

"Якщо вони запустять ракету і Росія виявить, що її продала Бразилія, то це означає, що Бразилія вступила у війну. А коли вона вступає, вона не може говорити про мир", — сказав глава Бразилії.

Таким способом, да Сілва знайшов виправдання відмови канцлеру Німеччини Олафу Шольцу в постачанні боєприпасів для танків Leopard, які будуть відправлені Збройним силам України.

"Коли канцлер Німеччини Олаф Шольц відвідав Бразилію, він попросив нас надіслати снаряди для танків, куплених у Німеччині для війни. Я сказав Шольцу, що не збираюся їх продавати", — заявив Лула та Сілва.

Нагадаємо, президент Бразилії заявив, що Сполучені Штати Америки повинні припинити "заохочувати воєнні дії" на території України. З Володимиром Зеленським та Володимиром Путіним потрібно говорити про мир. 

Також президент Луїс Інасіу Лула да Сілва запропонував Україні передати Кримський півострів Росії для припинення війни. Таку заяву він зробив у четвер, 6 квітня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.04.2023 12:54