Фото: ГУР

Чому Китаю невигідний програш Росії у війні: заява Буданова

Військова поразка Російської Федерації є загрозою для Китаю. Проте з іншого боку Пекін підтримує територіальну цілісність України.

Таку заяву зробив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов в ексклюзивному інтерв'ю Наталії Мосейчук.

"Зрозуміло, що подобається це чи не подобається, але для Китаю саме військовий програш Росії поганий, м'яко кажучи. Тому що у великій стратегічній грі, як вони це самі розуміють, залишаться сам на сам з їхніми, як вони вважають, супротивниками, а вони не хочуть", — пояснив Буданов.

До того ж Пекін продовжує виступати за підтримку територіальної цілісності України. За його словами, ця офіційна заява має важливе значення в КНР.

"Тобто їм потрібна така конфігурація, за якої Росія не зазнає відкритого програшу, щоб не залишитися один на один зі своїми проблемами. Ну, і бажано, щоб при цьому Україна повернула свій суверенітет. Але, підкреслю бажано. Програш РФ — це загроза для них", — пояснив голова ГУР.

За словами Буданова, Китай завжди перебуває в грі. Проте КНР — це самобутня культура, тому їхні дії не завжди зрозумілі.

"Це свій світ, я б навіть сказав так. Їхня логіка не завжди зрозуміла, як то кажуть, нашому населенню", — додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Китай забезпечує Росію гелікоптерами, безпілотниками, оптичними прицілами та найважливішими металами, які використовуються в оборонній промисловості. Російські фірми, включно з компаніями, які потрапили під санкції й займаються виробництвом ракетних установок, бронетехніки та стратегічних бомбардувальників, отримали десятки тисяч поставок із Китаю з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну до першого кварталу цього року. 

Додамо, раніше у США повідомляли, що росіяни планують отримувати від КНДР більше боєприпасів. Таке обговорення уже відбулось між міністром оборони Росії Сергієм Шойгу та представником Північної Кореї.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.09.2023 16:25