Фото: "АрміяInform"

Чому почастішали зльоти російських МіГів: пояснення військових

За останні дні в Росії почастішали зльоти російських винищувачів. Таким чином ворог намагається випробувати українську протиповітряну систему.

Про це повідомила керівниця обʼєднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.

Російські окупанти випробовують українську ППО. Тому ворожі винищувачі дедалі частіше злітають і провокують повітряну тривогу в Україні.

"По-перше, росіянам потрібно бойове злагодження, а по-друге, треба розуміти, що кожний виліт — це випробування системи нашої протиповітряної оборони та збір інформації ворогом", — пояснила вона.

Ракетний потенціал Росії

У ГУР наголошують, що під час повномасштабної війни російська армія використала значний ракетний потенціал, обстрілюючи територію України. Однак загроза масованих ударів зберігається, тим паче окупанти налагодили виробництво ракет.

Ворог володіє ще сотнями одиниць ракет, крім того, встигає поповнювати запаси. Зараз армія РФ має приблизно сотню високоточних далекобійних ракет і продовжує їх виготовляти зі швидкістю 100 ракет у місяць. Також окупанти володіють старими ракетами радянського зразка.

Раніше представник ГУР Андрій Юсов заявив, що країна-агресорка виробляє ракети "Калібр", "Кинджал" та "Іскандер". Він уточнив, що фактично все, що зараз виробляє ворог, відразу і випускається по Україні. Загалом протягом місяця росіянам вдається виготовляти десятки "Калібрів", а от щодо "Іскандерів" та "Кинджалів" значно менші показники — одиниці.

Нагадаємо, раніше заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький заявляв, що за останні місяці РФ змогла наростити у три-чотири рази виробництво ракет "Калібр" та "Х-101".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.08.2023 19:21