Фото: volynnews.com

Чому ПВК "Вагнера" зменшила темпи вербування в’язнів: роз'яснення британської розвідки

Росія скоротила масштаби вербування ув'язнених до приватної військової компанії "Вагнер". Пік залучення засуджених до компанії Євгена Пригожина припав на літо та осінь 2022 року.

Про це повідомляє британська розвідка.

За даними Федеральної служби виконання покарань Росії (ФСВП), з листопада 2022 року загальна кількість ув’язнених у країні зменшилася на 6 тисяч осіб, тоді як за вересень-листопад — на 23 тисячі осіб. Загалом кількість ув’язнених в Росії становить 433 тисяч осіб.

Британська розвідка вважає, що вербування групи "Вагнера", ймовірно, було основним фактором, що сприяв цьому падінню.

Цікаво, що неофіційні свідчення від українських військових за останні десять днів говорять про те, що РФ менше застосовує тактику "людських хвиль" за участю "вагнерівців" в ключових секторах.

"Значна напруга між групою "Вагнера" і міністерством оборони Росії проявляється публічно; конкуренція між групами в російській еліті, ймовірно, є частковою причиною скорочення кількості засуджених", — йдеться у зведенні.

Росія менше застосовує тактику "людських хвиль"

Нагадаємо, керівнику приватної військової компанії "Вагнера" Євгену Пригожину оголошено підозру Офісом генпрокурора України. Його звинувачують у багатьох воєнних злочинах проти нашої держави.

Війна, 03.02.2023 12:05