Фото ілюстративне. Джерело: infosprotyv

Чому рашистський "Шторм-Z" перетворився з еліти на штрафний батальйон: пояснення британської розвідки

Росія продовжує покладатися на спеціальні підрозділи "Шторм-Z" для локальних наступальних операцій в Україні. Ці групи розміром з роти вперше вивели на службу 2022 року.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки.

"Існує велика ймовірність того, що Росія спочатку передбачала їх як відносно елітні організації, які могли би перехопити тактичну ініціативу", — йдеться в повідомленні.

Однак, як стверджують британські розвідники, принаймні з весни 2023 року підрозділи "Шторм-Z" фактично перетворилися на штрафні батальйони, укомплектовані засудженими та регулярними військовими, які потрапили туди через дисциплінарні стягнення.

Декілька облікових записів свідчать про те, що ці підрозділи мають найнижчий пріоритет для матеріально-технічної та медичної підтримки, хоча неодноразово отримують наказ атакувати.

"Російські війська часто вели ефективну оборону. Однак наявність підрозділів "Шторм-Z" підкреслює надзвичайні труднощі, які відчуває Росія у створенні бойової піхоти, здатної проводити ефективні наступальні операції", — зробили висновок у Міністерстві оборони Великої Британії.

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський зазначав, що ворог посилив свої угруповання штурмовими загонами "Шторм Z", що складаються з ув'язнених. Їхнє завдання – перехід до ведення наступальних дій на різних ділянках фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.10.2023 09:37