Фото: Military Media Center

На окремих ділянках фронту є просування: Сирський повідомив про успіхи ЗСУ

Ситуація на східному напрямку ускладнюється. Проте на окремих ділянках фронту є просування Сил оборони України.  

Про це розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський, передає Military Media Center.

За його словами, ворог, посиливши свої угруповання штурмовими загонами "Шторм Z", що складаються з ув'язнених, підготовлених для штурмових дій у спеціальних таборах, перейшов до ведення наступальних дій у районах Максютівки, Новоселівського, Куземівки, Макіївки, Білогорівки, Спірного, намагаючись розвинути наступ.

"У ході живого спілкування з командирами підрозділів ми розробили та реалізуємо нові підходи і бачення найскорішого досягнення успіху на окремих ділянках фронту. Кожні такі дії потребують ретельного планування, кропіткої підготовки військовослужбовців для їх практичного виконання, тобто узгоджених дій штабів та підрозділів для успішного виконання бойових завдань.Тоді навіть чисельна перевага не допомагає ворогу", — розповів Сирський.

Командувач Сухопутних військ ЗСУ також відзначив роботу підрозділу 92 окремої механізованої бригади, яка не лише відбила атаку ворога на Сватівському напрямку, але й успішно контратакувала і просунувся вперед на 400 метрів. До того ж Сирський повідомив, що бійці 80-ої окремої десантно-штурмової бригади тактичними діями звільнили значну ділянку території в районі Іванівського лісу. Ймовірно, йдеться про лісову смугу на Бахмутському напрямку.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 3 червня заявив, що Збройні сили  України готові до активних наступальних операцій. Наша держава ще не отримала повний обсяг необхідного озброєння, тому ЗСУ доведеться атакувати наявними засобами.

Крім того, за даними The Washington Post, Збройні сили України розпочали розмінування територій перед наступальними операціями. Сапери виходять в поля і непомітно знімають міни.

Також Генштаб Сил оборони Естонії повідомляв, що Україна навмисно приховує час початку контрнаступу, тим самим намагаючись спантеличити окупантів. Українські сили змушують армію РФ оборонятися і перешкоджають їм захопити ініціативу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.06.2023 13:37